Alfa Hälsocenter. Kursgård inom hälsa, alternativmedicin
Alfa Hälsocenter
Sveriges närmaste kursgård inom hälsa. Etablerad 1942
 
 
 
ALFA HÄLSOCENTER
Vi är väletablerade och har god ekonomi. Vi startade för 70 år sedan – Verksamheten växte och vi hade i slutet av 40- talet 6.000 medlemmar och flera lokalavdelningar i Sverige och Finland och en lokalavdelning i Tyskland. Egna lokaler och klubbhus i Finland och Sverige. Föreningen fungerade till en del som kontaktklubb/brevklubb och hade medlemmar i ett 80-tal länder. Vi hade i slutet av 40-talet mest utlandspost i Sverige. Även på den tiden arbetade vi för hälsa och hade en sektion som hette Hälsofrämjandet.

I början av 70-talet fick vi egna lokaler i Gamla Stan på Järntorgsgatan. Sedan flyttade vi till Hälsans Hus på Fjällgatan där vi var till början av 90-talet. 1988 köpte vi en fastighet i Helenelund som efter tillbyggnaden 1996 var på 320 kvm som fungerade fram till 2006 då vi flyttade till större lokaler i Danderyd .

Nu har vi fått lokaler på landet och förfogade över 600 kvm uppvärmda lokaler. Under de senaste 20 åren har vi anordnat c:a 1000 kurser.Nu börjar en ny epok och vi kommer ej att driva så många kurser i egen regi. Olika arrangörer får möjlighet att hyra in sig och vi hoppas genom detta få ett mer allsidigt utbud av olika kurser. Vår målsättning är att Alfa Hälsocenter skall bli en samlingspunkt för aktiviteter inom Bio-Eko-Systemet.

För att utveckla den typen av verksamhet. Så har företag/personer som jobbar ihop med oss möjlighet att låna pengar räntefritt via JAK-BANKEN där vi har en stor kvot sparpoäng. Enligt JAK regler har man möjlighet att överlåta poängen till dig som arbetar inom hälsosektorn. Givetvis gäller sedvanliga bankregler för att få låna pengar genom medlems Banken JAK. Alfa Hälsocenter vill genom detta stödja Alternativmedicin – Vegetarisk Kost – Raw-Food och Personlig Utveckling etc. Välkommen till oss.

Vi behöver aktiva medarbetare som kan hjälpa till med mycket
  • Göra hemsidor
  • Arrangera kurser – festivaler – temadagar – midsommarfirande - nyårsfirande
  • Anlägga en örtagård
  • Odla grönsaker
  • Hjälpa till på Raw-Food kurser och andra kurser
  • Det finns många uppgifter för att göra vår gård till en verklig hälsogård
Vi erbjuder våra aktiva medarbetare:
  • Köpa litteratur till inköpspris
  • Räntefria lån genom överföring av sparpoäng från JAK
  • Rabatterade kursavgifter på våra kurser