Alfa Hälsocenter. Sveriges närmaste kursgård inom hälsa. Kurser inom alternativmedicin
Alfa Hälsocenter
Sveriges närmaste kursgård inom hälsa. Etablerad 1942
 
 
 
ARRANGERA KURS HOS OSS - Låga priser
Vi har massagebänkar
Vi har 3 lokaler för undervisning och även 3 kök. Lektionssalen tar 30 personer vid bord. Samlingssalen är vår fina festsal och är 5,5 meter hög i tak och tar in många, En verkligt fin sal för dans, meditation, yoga , massagekurser etc. Vi har ytterligare en sal med 4.5 meter i takhöjd som vid skolsittning tar ett 20-tal personer.Köket är stort och rymligt - i mitten finns en stor vedeldad pizza ugn. Som sprider en härlig värme och stämning. Här gör vi i ordning vår mat. Ordnar matlagningskurser etc. Köket är inrett med lösa plattor och flera fasta spisar. Ett fint kök för att göra mat. Matlagningen ingår som en naturlig del i många kurser. Köket är utrustat för att bl.a. kunna göra Raw-Food och annan vegetarisk mat. Det finns blender och olika råkostmaskiner. etc. Vår kursgård arbetar efter Bio-Eko-Systemet att det skall vara så mycket ekologiskt som möjligt. Givetvis väljer respektive arrangör hur detta skall tillämpas.

Hur ordnas maten på vår gård – små grupper väljer ofta att göra maten själv och låta matlagningen ingå som en naturlig del i kursen. Vi har 3 bra kök. Varav det största köket är mycket lämpligt även för matlagningskurser. En del väljer catering från den närbelägna ekologiska handelsträdgården Hornuddens Trädgård Mat och Restaurang (kravmärkt Restaurang) som även kan leverera catering.
Kontaktinformation: kontakt@hornudden.net Telefon: 0152-32618, Mats 0704-532 618, Karin 0707-32 61 85 Hornuddens Träddgård, Aspö 645 93 Strängnäs

Övernattning sker på gården: det finns sovloft, 2 bäddsrum, 4 bäddsrum och gäststugor Gården är modern och byggdes för 10 år sedan. (Ytterligare enkelrum och dubbelrum går att boka på Svedängs Gård.
Kontaktinformation: Svedängs Gård, Aspö, 645 93 Strängnäs, info@svedang.se Tel. 0152-32132, www.svedang.se, Sverängs Gård, Aspö, 645 93 Strängnäs.

Vi har låga priser 200:- per deltagare och natt (minst 2 nätter) fredag-söndag. (Minsta avgift 2.800:-). Deltagarna tar med lakan och örngott etc. Någon hyra för kök och undervisningslokal utgår ej. Det går även att boka andra dagar måndag-söndag, Det finns även möjlighet att anordna 1 dagskurs. Vanligt fredagar 9-19. Kostnad totalt 2.000 kronor. Kök och massagebänkar ingår i priset. Alfa Hälsocenter ligger på Aspön liksom både Hornuddens Ekologiska Trädgård och Restaurang.och Svedängs Gård efter Riksväg 55 - så det är lätt att hitta till oss.

Badplats finns i närheten. Det finns lanthandel 500 meter från kursgården. Kursgården omges av skog och åker och vi har en stor björkäng. Framför huset finns det en stor äng för utomhus aktiviteter. Stora utrymmen för att resa festivaltält etc. För dig som önskar tälta så finns det stora utrymmen för det.

Alfa Hälsocenter erbjuder en kursgård centralt belägen till låga kostnader. Välkommen med en förfrågan. Här kan du göra din egen mat i våra kök eller anlita den närbelägna Hornuddens Ekologiska Trädgård. Du väljer själv vad som passar dig. Vi kan ta både stora och små grupper.

Alfa Hälsocenter har bedrivit verksamhet i över 70 år. Vi har de senaste 20 åren anordnat över 1000 kurser i egen regi. Vi lägger nu om konceptet och låter andra svara för det huvudsakliga utbudet av kurser i Strängnäs. Vår målsättning är att erbjuda lokaler och boende till låg kostnad.